Tijgeroog

Tijgeroog is de halfedelsteen die al in de zeer vroege geschiedenis van de mens gebruikt werd in talismannen en sieraden. De “Stone of the Golden Ray” staat bekend als zowel mysterieus als krachtig. Deze prachtige half edelsteen staat tevens bekend als het “Alziende en Alwetende oog” en behoort tot de meest gevreesde maar ook aanbeden steensoorten op aarde.

Tijgeroog is al eeuwenlang in gebruik bij Afrikaanse stammen, kruisvaarders, Romeinse soldaten en ontdekkingsreizigers om hen te beschermen tegen gevaar en het geven van moed en kracht. De Egyptenaren gebruikten Tijgeroog als ogen voor een afgodsbeelden om uitdrukking te geven aan hun “Divine Vision”.

Tijgeroog is een van de meest gewaardeerde halfedelstenen en staat bekendom het geven van: wijsheid, stabiliteit, fortuin en welvaart en het afweren van gevaren en bedreigingen van buitenaf.

Carrière

Tijgeroog geeft de drager scherpte, een goed beoordelingsvermogen en verhoogt inzicht en perceptie. Dat maakt tijgeroog zeer geschikt voor diegenen die snel moeten acteren op de wereld om hen heen. Tevens geeft Tijgeroog jou kalmte, focus en stabiliteit. Allen kritische factoren om jou succesvol te laten zijn.

Bescherming

Vele krijgers gingen jou al voor, zei droegen tijgeroog als bescherming tegen bedreigingen, gevaar en kwaadaardige krachten. Tijgeroog functioneert als een schild wat negatieve energie terugreflecteert naar degene die het naar jou zendt.

All seeing & All knowing

Tijgeroog staat bekend als “Alziend en Alwetend”, het geloof gaat dat het de drager in staat stelt om waar te nemen wat hij wil en waar hij wil. Het is een van de eigenschappen die Tijgeroog ook tot een van de meest gevreesde half edelstenen op aarde maakt.

Kracht, moed en balans

Tijgeroog geeft zijn drager kracht. Zijn warme en stralende karakter synthetiseert aardse frequenties tot bewustzijn en stabiliteit. Tijgeroog geeft je de kracht en moed om uit je comfort zone te stappen, je creativiteit te uiten en creëert een “Zen State of Mind”. Het brengt scherpte en begrip en geeft je het inzicht om jouw kracht aan te wenden op een verstandige en weloverwogen wijze.

Waar komt het vandaan?

Tijgeroog wordt hoofdzakelijk gevonden in Australie en Zuid Afrika, andere regio’s waar tijgeroog wordt gevonden zijn; Burma, India, Namibie, Verenigde Staten, Brazilie, Canada, China, Korea en Spanje.

Tigers_eye