Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een van de meest begeerde halfedelstenen in de geschiedenis. Deze magnifieke steen staat symbool voor koninklijkheid en eer, geest en visie en goddelijke kracht. Lapis Lazuli is een universeel synoniem voor wijsheid en waarheid. Deze zeer gewaardeerde halfedelsteen, met zijn betoverende kleuren, is vernoemd naar het Latijnse woord voor steen: Lapis en het Perzische woord voor blauw: Lazhuward

Het gebruik van Lapis gaat zover terug als de Egyptenaren waar het tot de meest kostbare stenen behoorde.

 

Carrière

Lapis Lazuli stimuleert wijsheid en goed beoordelingsvermogen. Het ondersteunt intellect en probleemoplossend vermogen. Lapis activeert het “hogere bewustzijn” en jaagt creativiteit aan. Het stimuleert behoefte aan kennis, waarheid en begrip en acteert als sterke motivator in het vergaren van nieuwe kennis.

 

Liefde en harmonie

Lapis Lazuli is een “brenger van vrede”, ook wel bekend als “Steen der waarheid” moedigt het eerlijkheid aan. Lapix brengt harmonie, vriendschap en rust.

 

Waar komt het vandaan?

Lapis wordt met name gevonden in de vallei van de Kokcha rivier in de provincie Badakhshan in noordoost Afghanistan. Lapis wordt, in kleinere hoeveelheden, gevonden in de Andres rivier (Chili) en het westelijke deel van “Lake Baikal” in Siberië (Rusland)

 

lapis_lazuli_glossy