Jaspis

Jaspis of “Jasper” is een van de meest veelzijdige half edelstenen die we kennen. Jaspis behoort wat ons betreft tot de wonderen der natuur als het op stenen aankomt en zijn schoonheid en karakter zijn altijd een onderscheidende factor. Jaspis staat ook wel bekend als de Ultieme Verzorger en schenkt de drager stabiliteit, geaardheid, comfort, veiligheid, kracht en heling.

Jaspis kent een lange en rijke geschiedenis en is al sinds mensheugenis in gebruik. Gedragen door koningen, priesters en sjamanen die de steen beschouwen als heilig.

Carrière

Jaspis heeft een positive impact op lichaam en geest. Het brengt grond en stabiliteit en reduceert stress. Tegelijk geeft Jaspis een sterke eigen wil en een sterke vastberaden state of mind. Het helpt je in je dagelijkse leven om altijd 100% te geven, met een scherp randje als dat nodig is. Jaspis reduceert angst voor conflicten en levert daarmee een positieve bijdrage aan je veerkracht en assertiviteit.

Bescherming en gezondheid

Jaspis staat bekend om zijn beschermende aard. Het absorbeert negatieve energie en reflecteert straling en vervuiling die jouw pad kruisen. Jaspis werkt verlichtend voor jouw lichaam, het heeft een positieve invloed op je bloedcirculatie, ingewanden en geslachtsorgaan. Het helpt met het verlichten van stress, geeft rust en werkt kalmerend op het zenuwgestel.

 

Waar komt het vandaan?

Jaspis kan worden gevonden in: Australië, Brazilië, Mexico, Rusland, Verenigde Staten, Madagascar, India en Zuid Afrika

jaspis_jasper