Hematiet

Hematiet is een bijzondere half edelsteen, de steen bestaat voor een groot gedeelte uit ijzer. Dat is dan ook waar deze steen zijn unieke spiegelachtige uitstraling door verkrijgt. Hematiet is door de geschiedenis heen in gebruik voor met name juwelen, wapens en andere decoratieve doeleinden. In de Egyptische beschaving werden vaak hematiet objecten geplaatst in graftombes.

De naam hematiet komt uit het grieks (haimatites) wat “als bloed” betekent (het griekse woord voor bloed is “hema”). De naam is ontstaan doordat Hematiet in ruwe vorm rood(achtig) is. Een van de oude mythes die gaat over deze natuursteen is dat hematiet ontstaat door grote hoeveelheden bloed die in de grond terecht zijn gekomen op slagvelden.

Stabiliteit, positiviteit en denkvermogen

Hematiet brengt met zijn hoge ijzergehalte enkele bijzondere eigenschappen met zich mee. Het werkt helend en aardend, het werkt versterkend voor het lichaam en verlicht de stress die het dagelijkse leven met zich meebrengt. Hematiet heeft tevens een positieve impact op het omvormen van negatieve naar positieve energie en optimisme. Daarnaast heeft Hematiet een positieve invloed op het vermogen om logisch na te denken en stimuleert het je geheugen.

 

Waar komt het vandaan?

Hematiet wordt onder andere gevonden in Afrika, Australië, Brazilië, Zweden, Italie en de Verenigde Staten.

Hematite