Agaat

Agaat is een half edelsteen die voorkomt in honderden varianten. De eerste ontdekking van Agaat was in de Achetes rivies in Sicilië, dit is ook waar de naam vandaan komt. Agaat heeft een lange geschiedenis en staat voornamelijk bekend om zijn helende krachten. Agaat wordt teruggevonden in artifacten van Neolitische volkeren en werd daar voornamelijk gebruikt in “Healing Amulets”. Andere vondsten dateren terug tot de tijd van Babylon.

De helende krachten van Agaat blijven door de geschiedenis heen bekend en in gebruik, het gebruik er van kan worden teruggeleid naar de oude Grieken, Egyptenaren en grote delen van het Midden Oosten, Rusland en het Afrikaanse continent.

 

Stabiliteit en Kracht

Agaat geeft een stabiliserende en versterkende invloed op de drager. Het is de perfecte steen voor het balanceren van emotionele, fysieke en mentale energie en brengt een perfecte harmonie die een versterkende invloed hebben op je algehele welzijn. Agaat brengt stabiliteit en volwassenheid, warmte en versterkt je zelfvertrouwen.

Bescherming

Agaat was in bepaalde delen van de wereld ook erg populair als bescherming tegen slangenbeten. In onze tijd is Agaat voornamelijk bekend als bescherming tegen onheil tijdens het reizen of het uitvoeren van publieke functies. Agaat geeft kracht en uithoudingsvermogen en is om deze reden ook geschikt voor degenen die werk hebben die een zware wissel trekken op fysieke of mentale gesteldheid.

Waar komt het vandaan?

Agaat kan feitelijk wereldwijd gevonden worden.

Agate