Story of Stones

Wij maken uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen. Dit heeft een aantal redenen. De voornaamste reden is dat we van mening zijn dat we met natuurlijke materialen in staat zijn om een hoogwaardig product af te leveren. Daarnaast geloven wij sterk in de kracht van de natuur en de kracht die natuursteen met zich meebrengt.

Lees hieronder alles over de steensoorten die wij gebruiken, het verhaal achter deze stenen, hoe de geschiedenis eruit ziet en welke krachten er worden toegeschreven aan de verschillende soorten natuursteen.

AGAAT

Agate

Agaat is een half edelsteen die voorkomt in honderden varianten. De eerste ontdekking van Agaat was in de Achetes rivies in Sicilië, dit is ook waar de naam vandaan komt.

Agaat heeft een lange geschiedenis en staat voornamelijk bekend om zijn helende krachten. Agaat wordt teruggevonden in artifacten van Neolitische volkeren en werd daar voornamelijk gebruikt in “Healing Amulets”. Andere vondsten dateren terug tot de tijd van Babylon.

Lees verder

HEMATIET

Hematiet is een bijzondere half edelsteen, de steen bestaat voor een groot gedeelte uit ijzer. Dat is dan ook waar deze steen zijn unieke spiegelachtige uitstraling door verkrijgt.

Hematiet is door de geschiedenis heen in gebruik voor met name juwelen, wapens en andere decoratieve doeleinden. In de Egyptische beschaving werden vaak hematiet objecten geplaatst in graftombes.

Lees verder
Hematite

JASPIS

jaspis_jasper

Jaspis of “Jasper” is een van de meest veelzijdige half edelstenen die we kennen. Jaspis behoort wat ons betreft tot de wonderen der natuur als het op stenen aankomt en zijn schoonheid en karakter zijn altijd een onderscheidende factor.

Jaspis staat ook wel bekend als de Ultieme Verzorger en schenkt de drager stabiliteit, geaardheid, comfort, veiligheid, kracht en heling.

Lees verder

LAPIS LAZULI

Lapis Lazuli is een van de meest begeerde halfedelstenen in de geschiedenis. Deze magnifieke steen staat symbool voor koninklijkheid en eer, geest en visie en goddelijke kracht.

Lapis Lazuli is een universeel synoniem voor wijsheid en waarheid. 

Het gebruik van Lapis gaat zover terug als de Egyptenaren waar het tot de meest kostbare stenen behoorde

Lees verder
lapis_lazuli_glossy

ONYX

De “Nobele Onyx” edelsteen is al in gebruik sinds de eerste beschavingen in de geschiedenis. Bekend om zijn pure en krachtige energie en sombere schoonheid was deze half edelsteen zowel gevreesd als geliefd.

De, ooit onbetaalbare, halfedelsteen werd gebruikt in ceremonies als begravenissen, paranormale sessies en “magische rituelen”.

Strijders droegen Onyx amuletten op hun zwaard, schild of bepantsering om hen kracht en bescherming te bieden.

Lees verder

TIJGEROOG

Tigers_eye

Tijgeroog is de halfedelsteen die al in de zeer vroege geschiedenis van de mens gebruikt werd in talismannen en sieraden.

De “Stone of the Golden Ray” staat bekend als zowel mysterieus als krachtig.

Deze prachtige half edelsteen staat tevens bekend als het “Alziende en Alwetende oog” en behoort tot de meest gevreesde maar ook aanbeden steensoorten op aarde.

Tijgeroog is al eeuwenlang in gebruik bij Afrikaanse stammen, kruisvaarders, Romeinse soldaten en ontdekkingsreizigers om hen te beschermen tegen gevaar en het geven van moed en kracht.

De Egyptenaren gebruikten Tijgeroog als ogen voor een afgodsbeelden om uitdrukking te geven aan hun “Divine Vision”.

Lees verder