Shamballa armbanden, wat zijn het?

buddha_shamballa

Shamballa armbanden zijn al jaren erg populair en kennen een trouwe schare aanhangers waaronder Hollywoodsterren en muzikanten. Een Shamballa armband is een handgeknoopte armband afkomstig uit het Tibetaans Boeddhisme en staat voor onvoorwaardelijk liefde, vrijheid en kracht.

Dat gegeven, in combinatie met het feit dat een Shamballa armband een sterke en karakteristieke uitstraling heeft, maken dit tot een absolute klassieker die niet mag ontbreken in jouw collectie.

Wat is Shamballa?

Shamballa, of eigenlijk Shambhala is het mytische koninkrijk wat zich ten noorden van de Himalaya dicht bij Tibet bevindt. Shambhala komt voor het eerst ter sprake in diverse Tibetaans Boeddhistische literatuur rond het jaar 1100.

De armbanden dragen de gedachte van het Boeddhisme met zich mee. Ze herinneren de drager aan het belang van onvoorwaardelijke liefde en barmhartigheid, leven met een open hart en het geven en ontvangen van vertrouwen.

De karakteristieken van de gebruikte stenen geven de drager bescherming, kracht, energie en zorgen voor een gevoel van besluitvaardigheid en doortastendheid.

 

Shamballa by Mascule®

Een Shamballa armband is een directe afgeleide van het Tibetaanse gebedssnoer. De kralen worden, stuk voor stuk, met de hand ingeknoopt middels een eeuwen oude knooptechniek genaamd: Macramé.

De armband wordt afgewerkt met een handgeknoopte schuifsluiting waarmee de armband eenvoudig open en dicht getrokken kan worden.

Bij Mascule® werken we met 2 varianten: de volledig geknoopte Shamballa en de modellen waarbij we enkel de Shamballa schuifknoop gebruiken.

De unieke eigenschappen van zowel het Shamballa koord als de handgeknoopte sluiting maken onze Mascule® Shamballa armbanden tot tijdloze klassiekers met een lange levensduur en een praktisch onverwoestbaar karakter.