Heren kralen armbanden hoe draag je ze?

mascule-hoe-draag-je-jouw-armband

Voor veel mannen is het misschien nog even wennen, een armband is toch meer iets voor vrouwen? Misschien is dat al lang niet meer zo, en kan een armband juist een belangrijk onderdeel vormen van een stijlvolle garderobe.

Je hoeft maar om je heen te kijken om tot de ontdekking te komen er steeds meer heren armbanden in het straatbeeld verschijnen.

Waar we voorheen erg veel leren armbanden zagen zie je de laatste tijd steeds vaker heren kralen armbanden opduiken. Daarbij zijn natuurstenen armbanden de grote favoriet, en dan bij voorkeur in combinatie met (edel) metalen elementen en dat is eigenlijk best logisch: het straalt mannelijkheid uit, en geeft een stijlvol en elegant accent aan jouw verschijning.

 

Voor elke outfit een kralen armband

Aangezien een kralenarmband een vrij opvallend sieraad kan zijn is het  belangrijk om goed na te denken over de gelegenheid, je outfit en welke soort, afmeting en kleurstelling van de kralenarmband daar het beste bij past.

Tenslotte wil je dat de armband een onderscheidende toevoeging is aan je uitstraling en niet het absolute middelpunt.

Het effect van het dragen van een mooie kralenarmband is voor alle outfits echter hetzelfde, het geeft je extra uitstraling: jij hebt nagedacht over je garderobe. Je draagt vandaag bijvoorbeeld geen pak omdat “dat nu eenmaal moet”. Jij hebt de moeite genomen om dat pak er extra mooi uit te laten zien, de armband maakt dat duidelijk voor je.

 

Business outfit

Een armband kan, juist bij een zakelijke outfit, een enorme uitstraling meegeven. Jij ziet er vandaag namelijk niet toevallig zo uit, jij hebt het zelfvertrouwen om net dat beetje extra te laten zien.

Als je er in je maatpak en Santoni schoenen op uit gaat kan je deze outift bijvoorbeeld zeer stijlvol completeren met de metaalachtige uitstraling van Hematiet of met het donkere en mysterieuze Onyx.

Bij een zakelijke outfit is het belangrijk om de armband ondergeschikt te laten zijn aan de rest van de garderobe. Kies voor een eenvoudige maar “High Impact” armband waarbij je zorgt dat de maat van de kraal, bij voorkeur, niet groter is dan 8MM.

Draag de armband bij voorkeur net als een horloge: altijd onder de mouw. Aan welke pols je de armband draagt is persoonlijke voorkeur. Een natuurstenen armband kan erg mooi combineren naast een mooi polshorloge, tegelijk geeft een pols met enkel en alleen een mooie armband ook een mooie effect.

In een zakelijke outfit kan je beter niet mixen met meerdere kralenarmbanden, 1 exemplaar is perfect, 2 is teveel. Desgewenst kun je een kralenarmband in een zakelijke outfit wel weer goed combineren met een armband van een ander materiaal. Zorg er daarbij wel voor dat de andere armband “ondergeschikt” is aan de kralenarmband. (een paracord armband in combinatie met kralen is bijvoorbeeld teveel van het goede)

19.9521.95

CORE

Red Tigre

19.95

CORE

Krypton

19.9521.95
19.9521.95

Casual outfit

Bij een Casual outfit mag het uiteraard allemaal wat gekker en maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit. (vinden we zelf!). Een model met grotere kraal bij een simpele “Jeans & T Shirt” outfit kunnen bijvoorbeeld een enorme WOW factor geven.

Combineren van meerdere kralen armbanden is in een Casual outfit ook geen probleem, zorg er wel voor dat je verschillende afmetingen kraal combineert. Bij gekleurde kralen is het altijd het mooiste als de gekozen kleur op een andere plek in je outfit terugkomt.

Ook voor het dragen van een kralen armband bij een Casual outfit geldt: jij draagt vandaag niet toevallig wat je draagt, jij hebt hierover nagedacht en hebt de moeite genomen om dit er extra mooi uit te laten zien.

19.95

50-50 COLLECTION

Tigre

19.95

Hoe draag je jouw kralenarmband?

Er zijn eigenlijk geen “vaste gedragsregels” voor het dragen van heren kralen armbanden. Onderstaand geven we enkel wat handvatten mee dit jou helpen in het kiezen en dragen van de juiste armband bij de juiste outfit en de juiste tijd en plaats.

  • Draag je armband als een horloge, dicht op de huid en onder de mouw
  • Als je combineert, draag dan bij voorkeur verschillende maten kraal aan 1 en dezelfde pols
  • Probeer, in geval van gekleurde kralen, altijd wat van deze kleur terug te laten komen in je outfit. (of pas je armband aan op je outfit)
  • “Dress to the occasion”, gebruik common sense om te bepalen wanneer welke armband wel of niet te dragen